середу, 27 лютого 2013 р.

              Клуб за інтересами 

                                "Інтернет-Чомучки"

          Книга і  комп'ютер .

                                                                     Інформаційна година.  

Діти - найбільш активна соціальна група, нове "мультимедійне " покоління, у якого інші цінності, моделі поведінки і орієнтири у світі інформації. Електронна культура сприймається, як конкурент друкованому слову. Але ми впевнені, що книга не зникне і читання також.

  Сьогодні  слід ставитись до Інтернету як до сучасного "інструменту" читання, не вважати його ворогом та максимально використовувати його в роботі. Час , який стрімко змінюється, вимагає
 введення новітніх технологій . Книга не в змозі задовольнити всі комунікаційні і пізнавальні запити користувачів. Тому "читання" як процес   змінюється кардинально і включає в себе не тільки читання книг, але й роботу з широким колом інформаційних джерел.

                                                 Що ж важливіше?
   Розкриваються нові перспективи для всебічного розвитку дитини. Уміти поєднувати знання , отримані з книги, та з мережі Інтернет -  ось сучасний підхід в роботі бібліотекаря. Навчити дитину що читати , самостійно знаходити інформацію в інших джерелах, вміти відбирати і оцінювати. Все це забезпечить здатність жити в інформаційному суспільстві.
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар