середу, 5 червня 2013 р.

Сьогодні бібліотека-філія №15 с. Прилісне - творча лабораторія  . 


Тут зібралися завідуючі бібліотеками  із сіл Старосілля, Троянівки, Серхова, Копилля, Цміни, Старий   Чорторийськ, Козлинич, Рудники, Кукли, Карасин, Яблунька, які  ознайомлися із  внутрішніми творчими процесами нашої  бібліотеки.
 Що ж  особливого в діяльності  бібліотеки і комп'ютерного центру ?
Якою ж має бути сучасна сільська бібліотека?
Які інновації  використовуються в роботі бібліотеки по формуванню культури читання дітей? 




 Під керівництвом Халик Галини Павлівни - директора Маневицької ЦБС,   Степанюк Світлани Пилипівни - зав.методичним відділом Маневицької ЦБС,  Хом'як Олени Лукашівни - заступника директора Маневицької ЦБС по роботі з дітьми -запрацювала творча лабораторія.







 Як працює бібліотека в нових сучасних умовах, поєднуючи роботу із новітніми технологіями? 
Тетяна Шишолик - зав. бібліотекою поділилася досвідом роботи , який  розкривається через книги, фотографії, презентації, композиції, книжкові виставки. Бібліотека і комп'ютерний центр стали сучасним  центром сільської громади, куди можна прийти і отримати потрібну та соціально важливу інформацію.   На користь таких змін чимало аргументів, а саме, привітне та комфортне середовище, нові та актуальні послуги, пов’язані з використанням інформаційних технологійЯкісно змінився зміст роботи бібліотеки:  нові підходи до популяризації книги та читання, доступ до книгозбірень в соціальних мережах, бібліотечний блог.

А чи відповідає вимогам сучасної моделі наша бібліотека-філія - судіть самі - 
пропонує Т.Шишолик

Культуру читання потрібно виховувати, формувати і пропагувати, бо за допомогою читання засвоюються будь-які цінності та формується особистість. «Культура читання» передбачає не лише орієнтування в інформації, а й внутрішньо-особистісні характеристики читача.  Нове покоління повинно вміти формулювати свої потреби у інформації, вміло здійснювати пошук необхідної літератури  , вміти відбирати та оцінювати  - вважає бібліотекар бібліотеки - філії Галина Філюк, і з цим погоджуються учасники творчої лабораторії.


 Сьогодні електронна носій  сприймається, як конкурент друкованому слову. Але ми  з впевненістю говоримо, що книга не зникне і читання також .




Колеги мали можливість ознайомитись із книжковими виставками,сфотографувати,скопіювати матеріали на паперові і  електронні носії, щось записати із порад, висловлених під час обговорення. 







Господарі творчої лабораторії отримали  подяку та подарунок від директора Маневицької ЦБС Г. П. Халик,від колег   -  гарний відгук  про діяльність бібліотеки - філії  .





Творчих успіхів всім і досягнень!




Немає коментарів:

Дописати коментар