четвер, 27 лютого 2014 р.

 
Леся Українка (1871 – 1913) – найславніша українська поетеса, послідовний та енергійний борець за утворення українського народу, за його консолідацію в політичну націю. Вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною». З’явився цей образ – і цілі маси людей збагнули, що вони не просто обивателі, а українці, що це звання їх зобов’язує, що їм є за що боротись і віддавати життя.
Як кожен ідеал, цей образ не може бути повністю втіленим у земному житті, але він і сьогодні зобов’язує нас випростатись і вірно служити тій високій ідеї, що зветься «Україною».

"Хто вам сказав, що я слабка..." - такими словами відкрилась в нашій бібліотеці віртуально-літературна галерея "Колиска Лесиного таланту" .
Старшокласники  могли змогу зануритись в атмосферу життя і творчості нашої землячки, сильної жінки, великої поетеси - Лариси Петрівни Косач (Лесі Українки).
Музей-садиба родини Косачів у Новограді-Волинському

Перед вами музей-садиба, родинне гніздо Косачів. В цьому будиночку народилась і жила велика українська поетеса Лариса Петрівна Косач, яку ми більше знаємо, як Леся Українка.
Запрошуємо пройтися по кімнатах музею, ознайомитись з експонатами -  речами, якими користувалась родина, відчути дивовижну, урочисто-піднесену атмосферу кожної експозиції.





Відвідайте музей-садибу родини Косачів, який знаходиться у місті Новоград-Волинський  Житомирської області або завітайте до нашої бібліотеки і подивіться фотоальбом, який зробила завідуюча бібліотекою, Тетяна Іванівна Шишолик, будучи у цьому місті.














Немає коментарів:

Дописати коментар