суботу, 22 березня 2014 р.

     "Запроси до серця книгу"      В Україні щорічно під час шкільних канікул у березні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Традиції проведення було започатковано ще в далекому 1944 році, в роки, обпалені крилом війни.       А в незалежній Україні  це свято стартувало - 22 лютого 1993 року. І від того часу щороку хвилююча мить чарівної весни у березні приносить до всіх бібліотек традиційне і довгоочікуване свято - Всеукраїнський тиждень                                                            дитячого читання!

"Тиждень книги" залунало
Серед міста, як сигнал.
За годину місто стало
Як один читальний зал.



Всі читають урочисто - 
І безвусі, й вусачі.
Скільки мешканців у місті,
Стільки в місті й читачів!

21 березня  відбулося урочисте відкриття Тижня дитячого читання у нашій бібліотеці. З інформаційної години діти довідались про історію започаткування цього свята, детальніше ознайомились з планом заходів  Тижня, а також  було презентовано книжкову виставку-вернісаж "Книжкова планета дитинства".

З книжкою - завжди цікаво і весело!
23 березня.
День нової книги під назвою "Книги - розум, знання, успіх" . Така була тема  другого дня Тижня читання. Діти ознайомлювалися з новими книжковими надходженнями бібліотеки, ділилися враженнями від вже прочитаних книг.


На хвилинку зупинись - на новинки подивись

24 березня
Найкраща реклама читання - це наші користувачі. Цього дня в бібліотеці організовано виставку-бенефіс учениці 5 класу Горайчук Дани "Читай,  як я - читай краще мене". 
На виставці книги, які вона прочитала і, які їй найбільше подобаються. Дана ознайомила дітей із своїми улюбленими книгами ("Поліанна" Е. Портер, "Білий камінчик щастя" В. Ганулича), зачитала найцікавіші рядки із цих творів. Дівчинка розповіла про свої захоплення та перемоги.

Люблю я танцювати і співати,
Та хочу я й багато знати.
Тому книжки читаю,
Усе корисне з них черпаю!
25 березня
Засідання клубу за інтересами "Інтернет-Чомучки". Урок безпеки "Правила поведінки та безпеки при роботі за комп'ютером".

26 березня
Книжкова лікарня "Подаруй книзі життя".

27 березня
День малюнків-ілюстрацій "Літературно-художнє ательє"

31 березня
 Підбиття підсумків Тижня дитячого читання 
    Ось і пролетіли весняні канікули, а з ними і  книжкове свято під назвою - Тиждень дитячого читання  "Запроси до серця книгу". 
     Та дружба книжки з дітьми на цьому не закінчується...
     Тож, запрошуємо усіх охочих  до бібліотеки! З нами завжди весело, пізнавально і цікаво. Читайте, хай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоч однієї сторінки з нової книги. Пам’ятайте слова з „ Повісті минулих літ ”, що книги – плоди мудрості, джерело мудрості, світло мудрості. Вчіться у героїв книжок любити нашу землю, її мову, мистецтво. Мандруйте рідною країною, пізнавайте себе і людей, знайомтеся з подіями, які відбулися у давнину, заглядайте у майбутнє.
     Чекаємо Ваших вражень. Адже зустріч з книгою -  завжди цікава, захоплююча і неповторна!



 Найактивнішими учасниками Тижня читання цьогоріч стали: Таня Гаврилюк (3-Б клас), Богдана Біланчук (6-Б клас) та Іванна Волкова (8-А клас). Дівчатка отримали від бібліотеки невеличкі пам'ятні подарунки. 












Немає коментарів:

Дописати коментар