понеділок, 23 квітня 2018 р.





        Земля - чудова планета, єдина у всій нашій галактиці, наповнена життям. Завдяки їй, люди можуть, прокидаючись, посміхатися сонцю. Насолоджуватися співом птахів, ароматів квітів, і найголовніше, – життям. 
       Земля – це дім для всіх живих істот, включаючи і людину. І замислитися над цим закликає нас День Землі. 
      Насправді таких днів кілька. Перший День Землі зустрічають у день весняного рівнодення, який прийходить до нас 20 березня, а другий – 22 квітня. Перший спрямований на привернення уваги до необхідності миру на всій планеті, проти воєн, руйнувань і знищень живого. А другий має екологічну підґрунтя і націлений на збереження природи і навколишнього середовища в цілому. 
       Крім цих дат у всіх народів існують і свої свята, присвячені Землі. Наприклад, слов'яни в День Святого Духа, який випадає відразу після Трійці, відзначали й день народження Землі-Матінки. А до появи православ'я слов'яни відзначали День Землі 22 травня. В цей день не можна було орати землю, втикати в неї знаряддя праці та інші предмети. Волхви лягали на землю і зверталися до богів Макоші і Велеса, які вважалися заступниками Землі, з проханням послати  їм всі земні блага.

       До Дня Землі Центральна бібліотека Прилісненської громади презентує тритомне видання Екологічної енциклопедії - праці, в підгоовці якої взяли участь 740 авторів, 38 членів редакційної колегії, 26 наукових консультантів, редакційна група.
        Тритомна Екологічна енциклопедія - перше в Україні широкопланове науково-довідкове видання, в якому на основі узагальнення світового та національного досвіду подано інформацію про всі теоретичні й прикладні напрями екології. Підготовку та видання енциклопедії здійснено з ініціативи Всеукраїнської екологічної ліги.
            Це видання буде хорошим помічником у роботі вчителів і в навчанні школярів та студентів.










Немає коментарів:

Дописати коментар