пʼятницю, 15 травня 2020 р.


16 травня 2020 року в Україні відзначатиметься День Європи. Проведення цієї загальнодержавної акції було започатковано відповідно до Указу Президента України № 339 від 19.04.2003 року, згідно з яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році.
День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
З нагоди відзначення Дня Європи у бібліотеках проходять різні святкові заходи і, щоб показати українцям, що вступ до Європейського Союзу – це дуже потрібний крок для нашої країни. 
Проте цього року через пандемію та карантинні обмеження бібліотеки не мають змоги організовувати публічні зустрічі для відзначення Дня Європи в Україні для своєї громади. Тому у Центральній бібліотеці Прилісненської сільської ради облаштовано куточок Європейського Союзу під назвою «ЄС на книжковій полиці», де читачі розширенно зможуть отримати інформацію про:
·         історію Єпропейського Союзу;
·         засади та напрямки діяльності кампанії» Прямуємо Разом»;
·         принципи функціонування ЄС, керівні інституції та органи ЄС та їх діяльність;
·         відносини Європейського Союзу та України;
·         європейські цінності;
·         ігри, навчальні Карти Європи.
Цей методичний матеріал Центральна бібліотека отримала від Представництва Європейського Союзу.




Немає коментарів:

Дописати коментар