вівторок, 15 грудня 2020 р.


 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Цей день став скорботним нагадуванням усьому людству про важке подолання наслідків аварії на реакторі атомної станції.

День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС нерозривно пов’язаний із техногенною катастрофою 1986 року, подібної до якої за масштабами і наслідками ще не бачив світ. Аварія на Чорнобильській атомній електростанції сколихнула все людство не лише своєю величезною руйнівною силою, а й мужністю тих, хто першим зіткнувся з її страшними наслідками. Їх називають по-різному: чорнобильці, ліквідатори, вогнеборці. Усі вони – герої, які ціною власного життя врятували життя мільйонів.

У ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС брали участь понад 650 тисяч людей з усього Радянського Союзу, з яких більше половини представляли тодішню УРСР.

Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції. Від усього серця зичимо ми героям-ліквідаторам та усім, хто пам’ятає світ до Чорнобиля і тим, хто народився вже після катастрофи – міцності духу, здоров’я і впевненості в завтрашньому дні!

Нажаль багато, хто з ліквідаторів вже давно покинули це земне життя. Тому велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалів себе, всім, хто спас нас від ще більшого лиха, вдовам і родинам тих, хто не дожив до цього дня. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда.

 До дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС в Центральній бібліотеці підготовлена книжкова виставка «ЧОРНОБИЛЬ НЕ МАЄ МИНУЛОГО ЧАСУ».

 







 

Немає коментарів:

Дописати коментар