четвер, 25 березня 2021 р.

 «Книгочитограйко»

Читаючи книгу, ми звикли закладати сторінки, аби продовжити читання. Тож закладка повинна бути у кожного читача. Вона допомагає не тільки не забути на якій сторінці закінчилася захоплива розповідь, але стане прикрасою улюбленої книги.

 Під час Тижня дитячого читання в Центральній бібліотеці, для членів клубу «Книгочитограйко» та учнів 4 класу, відбулася година веселих ідей «В книжку для порядку, я зроблю закладку».

Бібліотекар Світлана Хилюк розповіла про різні види закладок. Вони можуть вкладатися в книгу, або кріпитися на сторінці. Є кутові закладки та багато інших. Найпростіший варіант – виготовлені з паперу. Це і просто, і практично, і абсолютно безпечно для книг – тонка картонка не завдасть шкоди книжковим сторінкам. Форма закладок – це політ фантазії: від веселих чоловічків до звірів, квіточок, сердечок тощо.

     З допомогою бібліотекаря діти освоювали спосіб плетіння закладок з кольорового паперу. Для їх виготовлення школярі використовували кольоровий папір, олівці, ножиці, лінійки, клей-олівець і … умілі руки.

Діти отримали задоволення від того, що змогли своїми руками створити чудові саморобки. Їм було дуже цікаво і весело, адже кожен отримав унікальну і яскраву закладку.











   

Немає коментарів:

Дописати коментар