понеділок, 26 квітня 2021 р.

 


  26 квітня 1986 року завжди об’єднуватиме всіх нас одним спогадом, однією печаллю, однією надією. Цього року минає тридцять п’ять років, як чорний день Чорнобильської трагедії хвилює людей – і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі.

  Це день, коли кожен ставить перед собою важкі питання. Хто я? Для чого я живу на світі? Як живу? Як дію? Чим можу допомогти іншій людині, яка потребує моєї допомоги? Адже сама природа зробила нам застереження: люди, не будьте байдужими, жорстокими, безпечними, пам’ятайте, що доля планети, доля всього людства, наше з вами майбутнє у ваших руках.

Сьогодні в Центральній бібліотеці спільно з Будинком культури  пройшла година-спогад присвячена 35-й річниці від дня Чорнобильської трагедії «І тихо ступає життя у полин, і лине Чорнобильський дзвін».

На захід були запрошені учні 9-А класу разом з класним керівником Ковальчуком О.В та вчитель зарубіжної літератури Слива Р.О.

Ведучі Ємчик Христина та Курчик Ангеліна нагадали присутнім про ту страшну подію, яка відбулася у ніч з 25-го на 26-е квітня 1986 року о 1 годині 23 хвилини над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції. Також усі присутні переглянули документальний фільм, у якому було  розкрито увесь масштаб трагедії, що спіткала українців.

 Б’ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля... Вони нагадують: Пам’ятайте! Хай не повториться! Хай земля зацвітає навесні пишним буйством кольорів, хай пнуться до сонця трави, хай повертаються з чужини журавлі, несучи на крилах радість зустрічі з рідною землею. Хай кожен новий день сповнює ваші серця миром, спокоєм, одухотвореністю. Пам’ятаймо!

Учасники заходу також мали можливість познайомилися з книжковою виставкою «Чорнобиль. Ми пам’ятаємо…», на якій представлені  документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси.












 


Немає коментарів:

Дописати коментар