середу, 16 лютого 2022 р.


 З року в рік у зимові лютневі дні ми вшановуємо славетне ім'я Лесі Українки. З метою розвитку розмовного жанру аматорського мистецтва Центр культури, дозвілля та спорту Прилісненської сільської ради провів окружний етап обласного конкурсу читців "Мій любий краю", присвячений 151-й річниці від дня народження видатної поетеси.

Свою майстерність художнього читання представили 20 учасників, переважно дитячого та юнацького віку, з усіх закладів культури громади. Захід відбувся у вишуканій, творчій атмосфері.
У залі лунали поезії письменниці, які старанно декламували Дубровська Заріна (с.Прилісне), Дубровська Анастасія (с.Серхів), Клімчук Ангеліна (с.Тоболи), Ковальчук Софія (с.Карасин). Аматори художнього слова будинку культури с.Тоболи (Приходько Олександра, Пшонюк Дарина,Солов'янчик Анастасія) прочитали уривок з казки"Біда навчить".
Журі визначило переможців у трьох вікових категоріях. Так, у молодшій віковій групі переможцями стали: Ланевич Оксана (с.Рудка-Червинська) - І місце, Бабіч Сабріна ( с.Галузія) та Кратюк Дарина (с.Лишнівка) - ІІ місце, Парфенюк Вадим (с.Старі Червища) - ІІІ місце.
У середній віковій групі кращими визнано Невар Ярославу(с.Нові Червища) - І місце, Карповича Андрія (с.Галузія), Голодюк Мирославу (с.Прилісне) - ІІ місце та Левчик Богдану (с.Городок) - ІІІ місце.
У старшій групі не було рівних Наталії Куницькій із Нових Червищ.
Переможці отримали дипломи, а всі учасники солодощі від гуманітарного відділу Прилісненської сільської ради.
Слід зауважити, що переможці представлять своє вміння художнього читання на обласному конкурсі читців, що відбудеться у селі Колодяжне в приміщенні музею-садиби Лесі Українки. Тож побажаймо їм успіху!!!





























Немає коментарів:

Дописати коментар