середу, 24 серпня 2022 р.

 


День Незалежності – дата, яка укріплює націю, виражає дух народу, символізує його славне минуле, сьогодення й майбутнє.

Багато століть український народ боровся за право господарювати на рідній землі, мріяв про незалежну й самостійну українську державу.

24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Республіки урочисто проголосила Незалежність України та створення самостійної української держави. Це важливий день для кожного українця, для тих, хто вважає себе патріотом України, стоїть на захисті українських кордонів, вболіває за Батьківщину та примножує її здобутки відданою працею.

Сьогодні ми розуміємо справжню ціну нашої Незалежності і вона стала дуже коштовною для української держави та народу, адже на  території нашої держави і зараз точаться бойові дії. Гинуть справжні патріоти рідної української землі, гинуть наші воїни і мирні люди. Ми повинні бути гідними загиблих, і не опустити знамено їхньої боротьби ні перед якими негараздами. Де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємось аж до сліз, зачувши рідне слово.

До 31-ї річниці проголошення Незалежності України бібліотека села Прилісне підготувала тематичну виставку-інсталяцію «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!». На виставці представленні видання, які відображають історичний шлях до незалежності держави та її сьогодення. Усіх бажаючих запрошуємо до перегляду.








 

Немає коментарів:

Дописати коментар