четвер, 9 листопада 2023 р.

 


Наша бібліотека стала учасником проекту «Польська полиця в Україні», який реалізується державною установою «Український інститут книги» спільно з Інститутом книги у Польщі та за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі.

У межах проекту бібліотека отримала безкоштовно комплект із 20 нових книжок для створення книжкової полиці польської літератури. Отримані книги – це добірка перекладів українською мовою польської класичної та сучасної літератури для дорослих та молодших читачів. Книжки польських авторів видані українською мовою видавцями України на кошти гранту, наданого їм Інститутом книги в Польщі.

Цей проект має особливе значення, оскільки польська книга має можливість успішно потрапити до читачів за допомогою бібліотек. Крім того важливо, щоб література також потрапила до польської меншини та людей з польським корінням, а також тих, хто вивчає нашу мову або іншим чином шукають контакту з польською культурою.

Запрошуємо читачів завітати до нашої книгозбірні  та ознайомитись з книгами проекту «Польська полиця в Україні», поглибити свої знання про Польщу, її історію і культуру, насолодитись чудовою літературою.











 

Немає коментарів:

Дописати коментар