вівторок, 20 лютого 2024 р.

 


20 лютого - День Героїв Небесної Сотні. Ця дата щорічно відзначається згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

 Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї. Але щорічно 20 лютого згадуємо тих, хто першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб північний сусід не поглинув її. Імена Героїв Небесної Сотні стоять першими у мартирологу загиблих у російсько-українській війні. Адже сьогодні ми знаємо, що російська зброя була спрямована вперше проти громадян незалежної України не в лютому 2022 року, і навіть не навесні 2014, а у січні та лютому 2014 року, коли у середмісті Києва від вогнепальних поранень і газового отруєння гинули активісти Майдану.

Працівниками  Будинку культури та бібліотеки села Прилісне була організована година пам'яті «Майдан – місце сили та волі незламних», на яку було запрошено учнів 10-их класів Прилісненського ліцею та жителів нашого села. Ведучі заходу Карпенко Софія та Коснюк Людмила  пригадали події тих трагічних днів. Звучала поезія у виконанні Афоніної Богдани (вірш «Майдан») та Горайчук Романни (вірш «Молитва»). Також під час заходу прозвучали зворушливі пісні у виконанні Миронюк Валерії (пісня «Наша Україна»), Вакуліч Вікторії (пісня «Мамо, не плач») та художнього керівника БК Олександра Гуменюка (пісня «Ангели майдану»). Доповненням заходу став перегляд відеоролика «Революція Гідності: з чого все почалося». Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання Героїв Майдану, що впали мертвими за світле майбутнє України.

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні не вмирає. Вона живе в серцях усіх українців, сприяючи громадській активності, консолідації суспільства та формуючи усвідомлення відповідальності кожного за майбутнє України.








                

                






   


Немає коментарів:

Дописати коментар