вівторок, 2 квітня 2024 р.

 


Другого квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги. Цю дату встановлено з ініціативи й за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Щороку з 1967-го — у день народження Ганса Крістіана Андерсена — у всьому світі проходять заходи, присвячені дитячій літературі й читанню. Також до цього свята приурочують проведення Всеукраїнського тижня дитячої книги.

 Дитяча література, як жанр, з’явилася не так вже давно. Перші книжки для дітей були написані тільки в XVII столітті, а до тих пір розважальні та повчальні історії передавалися виключно з вуст в уста. Колискові пісні, казки, народні оповідання – становили початки дитячої літератури, що нині активно розвивається та збагачується неперевершеними історіями.

Дитячі книги вбирають у себе цілий світ, а їхнє нескінченне строкате різноманіття тішить все нові й нові покоління. Герої казок проходять з нами через все життя – Попелюшка, Аліса, Том Сойєр, Мауглі, Карлсон, Піноккіо, Котигорошко – вони, та інші герої дарують нам світ пригод і випробувань, а також вчать життєвим принципам, добру, мудрості, силі, терпінню, кмітливості.

Цього святкового дня  в бібліотеці села Прилісне було проведено літературні перегони «Хто читає книги, той з вищої ліги» Спілкування з дітьми було спрямоване на популяризацію книги, прищеплення до неї любові і шани та бажання читати. Та голивним героєм, безперечно, став великий казкар Ганс Крістіан Андерсон. Юні читачі здійснили захоплюючу мандрівку по його казках, дізналися багато цікавих фактів з життя та творчості неперевершеного письменника, а ще про те, що саме в день його народження відбувається і урочиста церемонія нагородження найкращих дитячих письменників та художників премією, яка носить його ім’я.

















 


Немає коментарів:

Дописати коментар